A karfiol termesztése és felhasználása

A karfiol termése / értékes része

Vetés

Ajánlott távolság növények között, soron belül: 35-60 cm
Ajánlott távolság sorok között: 60-90 cm
Vetési mélység: 6 mm
Vetési idő szabadföldön: 4 héttel az utolsó tavaszi fagy előtt
Csírázási idő: 4-20 nap
Csírázási hőmérséklet: 10-30 ℃
Tenyészidő: a kiültetéstől számítva 60-80 nap

Tudnivalók palántázáshoz

A vetéstől a kiültetésig szükséges idő: 6-8 hét
Ekkor ültethető ki: az utolsó tavaszi fagy előtti 4 héttől az utolsó tavaszi fagy utáni 2 hétig
Kifejlett karfiol növény
Kifejlett karfiol növény

További információk, betakarítás és gondozás

Betakarítás: Amikor a fej virágai megszilárdultak és tömörré váltak.
Tippek a gondozáshoz: Védjük meg a növényeket a fagyoktól. Halványítsuk: a külső leveleket kötözzük a fejek fölé, amikor átmérőjük eléri az 5 cm-t.
Latin név: Brassica oleracea var. botrytis
Család: Brassicaceae
A karfiol egy felhasználása
A karfiol egy felhasználása
Az értékek csak iránymutatást tartalmaznak, fajtánként is eltérhetnek.
A képek forrásai: felhasznált rész/termés, kifejlett növény, felhasználás