A kapor termesztése és felhasználása

A kapor termése / értékes része

Vetés

A kapor által kedvelt hely és talaj: napos hely; tápanyagban gazdag, nedves talaj; szobában is nevelhető
A kifejlett növény mérete: 90 cm magas, 60 cm széles
Ajánlott távolság növények között, soron belül: 30 cm
Ajánlott távolság sorok között: 60 cm
Vetési idő szabadföldön: 4-5 héttel az utolsó tavaszi fagy előtt
Csírázási idő: 21-25 nap
Csírázási hőmérséklet: 15-20 ℃
Tenyészidő: 70 nap
Kifejlett kapor növény
Kifejlett kapor növény

További információk, betakarítás és gondozás

Betakarítás: Szedjük le a friss leveleket virágzás előtt. Szárítás céljából helyezzük a leveleket egy drót polcra hűvös, árnyékos helyen, miután a magok megértek, szárítsuk meg a virág fejeket a napon, majd rázzuk ki a magokat és tároljuk egy légmentesen záródó üveg edényben.
Felhasználás: A friss és száraz leveleket valamint a magokat felhasználhatjuk levesekben, pörköltekben, ragukban és szószokban. Hal és tojás recepteket kiegészíthetünk velük. Ecetes páclé (savanyúság), saláták és zöldségek elkészítéséhez ajánlatosak.
Tippek a gondozáshoz: A magoknak a csírázáshoz fényre van szükségük.
Lehetőségek a szaporításra: magról
Típus: egynyári növény
Latin név: Anethum graveolens
Család: Umbelliferae
A kapor egy felhasználása
A kapor egy felhasználása
Az értékek csak iránymutatást tartalmaznak, fajtánként is eltérhetnek.
A képek forrásai: felhasznált rész/termés, kifejlett növény, felhasználás

Egyéb megosztás: