A káposzta termesztése és felhasználása

A káposzta termése / értékes része

Vetés

Ajánlott távolság növények között, soron belül: 30-60 cm
Ajánlott távolság sorok között: 60-90 cm
Vetési mélység: 6 mm
Vetési idő szabadföldön: az utolsó tavaszi fagy hetében
Csírázási idő: 4-14 nap
Csírázási hőmérséklet: 10-35 ℃
Tenyészidő: a kiültetéstől számítva 50-100 nap

Tudnivalók palántázáshoz

A vetéstől a kiültetésig szükséges idő: 6-8 hét
Ekkor ültethető ki: az utolsó tavaszi fagy előtti 5 héttől az utolsó tavaszi fagy utáni 2 hétig
Kifejlett káposzta növény
Kifejlett káposzta növény

További információk, betakarítás és gondozás

Betakarítás: Akkor kell leszedni, amikor a káposztafejek már kemények és méretük közelíti a 30 cm-t.
Tippek a gondozáshoz: A káposztafejnek akkor lesz a legjobb az íze, ha hűvös időben fejlődik ki.
Latin név: Brassica oleracea var. capitata
Család: Brassicaceae
A káposzta egy felhasználása
A káposzta egy felhasználása
Az értékek csak iránymutatást tartalmaznak, fajtánként is eltérhetnek.
A képek forrásai: felhasznált rész/termés, kifejlett növény, felhasználás

Egyéb megosztás: