Növények csírázásási ideje és csírázási hõmérséklete

1.
A bab termesztése
Bab
Csír. hőm.: 20-30℃
Csír. idő: 6-18 nap
2.
A bazsalikom termesztése
Bazsalikom
Csír. hőm.: 23-30℃
Csír. idő: 5 nap
3.
A borágó termesztése
Borágó
Csír. hőm.: 20-22℃
Csír. idő: 5 nap
4.
A borsó termesztése
Borsó
Csír. hőm.: 5-25℃
Csír. idő: 6-36 nap
5.
A brokkoli termesztése
Brokkoli
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 4-20 nap
6.
A cékla termesztése
Cékla
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 5-16 nap
7.
A citromfű  termesztése
Citromfű
Csír. hőm.: 18-24℃
Csír. idő: 14-21 nap
8.
A cukkini termesztése
Cukkini
Csír. hőm.: 20-35℃
Csír. idő: 5-10 nap
9.
A saláta (fejes saláta) termesztése
Fejes saláta
Csír. hőm.: 5-25℃
Csír. idő: 2-14 nap
10.
A fodros kel (leveles kel) termesztése
Fodros kel
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
11.
A fokhagyma termesztése
Fokhagyma
Csír. hőm.: 15-25℃
Csír. idő: 10-14 nap
12.
A görögdinnye termesztése
Görögdinnye
Csír. hőm.: 20-35℃
Csír. idő: 3-12 nap
13.
A kakukkfű termesztése
Kakukkfű
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 21-28 nap
14.
A kamilla termesztése
Kamilla
Csír. hőm.: 20℃
Csír. idő: 10 nap
15.
A kapor termesztése
Kapor
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 21-25 nap
16.
A káposzta termesztése
Káposzta
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
17.
A karalábé termesztése
Karalábé
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 4-7 nap
18.
A karfiol termesztése
Karfiol
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 4-20 nap
19.
A kelkáposzta termesztése
Kelkáposzta
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
20.
A kínaikel (bordáskel) termesztése
Kínaikel
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
21.
A koriander termesztése
Koriander
Csír. hőm.: 15℃
Csír. idő: 10 nap
22.
A kömény (köménymag) termesztése
Kömény
Csír. hőm.: 18-22℃
Csír. idő: 14 nap
23.
A kukorica termesztése
Kukorica
Csír. hőm.: 15-35℃
Csír. idő: 4-12 nap
24.
A lestyán termesztése
Lestyán
Csír. hőm.: 18-21℃
Csír. idő: 10-20 nap
25.
A lilahagyma termesztése
Lilahagyma
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
26.
A majoránna termesztése
Majoránna
Csír. hőm.: 21℃
Csír. idő: 8-14 nap
27.
A mángold termesztése
Mángold
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 5-16 nap
28.
Az okra termesztése
Okra
Csír. hőm.: 20-35℃
Csír. idő: 6-18 nap
29.
Az oregano termesztése
Oregano
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 8-14 nap
30.
A padlizsán (tojásgyümölcs) termesztése
Padlizsán
Csír. hőm.: 25-35℃
Csír. idő: 5-10 nap
31.
A paprika termesztése
Paprika
Csír. hőm.: 20-35℃
Csír. idő: 8-12 nap
32.
A paradicsom termesztése
Paradicsom
Csír. hőm.: 15-30℃
Csír. idő: 6-14 nap
33.
A paszternák (fehérrépa, pasztinák) termesztése
Paszternák
Csír. hőm.: 10-20℃
Csír. idő: 14-26 nap
34.
A petrezselyem termesztése
Petrezselyem
Csír. hőm.: 15-25℃
Csír. idő: 21 nap
35.
A retek termesztése
Retek
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 3-12 nap
36.
A rozmaring termesztése
Rozmaring
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 21 nap
37.
A sárgadinnye termesztése
Sárgadinnye
Csír. hőm.: 25-35℃
Csír. idő: 3-10 nap
38.
A sárgarépa termesztése
Sárgarépa
Csír. hőm.: 10-30℃
Csír. idő: 6-18 nap
39.
A snidling (metélőhagyma) termesztése
Snidling
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 10-14 nap
40.
A spenót (paraj) termesztése
Spenót
Csír. hőm.: 10-25℃
Csír. idő: 5-12 nap
41.
A szója (szójabab) termesztése
Szója
Csír. hőm.: 20-30℃
Csír. idő: 6-12 nap
42.
A saláta (tépősaláta) termesztése
Tépősaláta
Csír. hőm.: 5-25℃
Csír. idő: 2-14 nap
43.
Az uborka termesztése
Uborka
Csír. hőm.: 20-35℃
Csír. idő: 3-6 nap
44.
A vöröshagyma termesztése
Vöröshagyma
Csír. hőm.: 10-35℃
Csír. idő: 4-14 nap
45.
A zeller termesztése
Zeller
Csír. hőm.: 15-20℃
Csír. idő: 7-21 nap
46.
A zöldbab termesztése
Zöldbab
Csír. hőm.: 20-30℃
Csír. idő: 6-12 nap

Egyéb megosztás: